Waterladies

Een keer per week komen ze bij elkaar, de waterladies. En zoals de naam al doet vermoeden, ligt het hoogtepunt van de ontmoeting bij deze  ladies in het water. Warm water!  De spieren ontspannen zich als vanzelf op het moment dat ze via het comfortabele trapje het water in schrijden. Op de achtergrond klinkt bekende muziek.

Als alle waterladies eenmaal lekker in het water dobberen, dan moet er gewerkt worden. De spieren moeten worden losgemaakt en de conditie verbeterd. De fysiotherapeute (de sportiefste, niet meer de allerjongste maar wel de allerslankste van het stel) geeft het goede voorbeeld. Gedwee volgen de waterladies haar bewegingen. Maar ondertussen staan de kaakspieren ook niet stil.  Want als je elkaar minimaal één keer per week ziet moet je toch echt even bijpraten.  Meestal begint het met de kwaaltjes en gebreken. Daarna komen de tv-programma’s en de bekeken  Netflix series van afgelopen week uitgebreid aan bod. Tussendoor worden er grappen gemaakt waarmee de buikspieren worden aangepakt. Tenslotte trainen ze hun conditie. Dan wordt er niet meer gepraat, maar flink gezwommen of gejogd.

Na het sportieve gedeelte gaan de ladies lekker warm douchen. Het delen van een shampoo of douche-gel is nooit een probleem. Ook het aankleden in de kleedkamer met vloerverwarming is een gezellig gebeuren. Dat het meisjes zijn en toch allemaal heel verschillend wisten ze al dus daar doen ze ook  niet moeilijk over.

Als alle waterladies weer afgedroogd en aangekleed zijn (de bh’s en pantykousjes gaan voor het gemak mee in de tas terug naar huis), wacht er verse koffie en thee met wat lekkers. De kaakspieren krijgen als bonus nog een half uurtje extra volop aandacht.  Er wordt gezellig nagepraat, er worden ervaringen gedeeld, foto’s bekeken en zo nodig spullen uitgewisseld; badpakken, badslippers, spaarzegeltjes, calciumtabletten, asperges, etc. Het is een levendige handel bij de Waterladies. Met warme rode wangen van het zwemmen en het gezellig samenzijn gaan de waterladies aan het einde van hun sportavond weer moe maar tevreden huiswaarts.

Het is een vorm van watersport die ik nog nooit eerder heb beoefend;  bewegen in warm water voor dames met een reumatische aandoening en/of voor dames met een maatje meer…  
Ik noem het ‘waterballet met dikke pret’.  En ik ben er trots op deel te mogen uitmaken van deze sportieve waterladies. Want ze dóen het toch maar, elke week weer!

© Lizziebizzies, mei 2019

4 Responses to Waterladies

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *