Grenzen

TreaTaal staat deze keer in het teken van: grenzen. Bij het horen van het thema begint het in mijn hoofd te bruisen. Wat zijn grenzen precies?  Waarom zijn er grenzen? Wat als er geen grenzen meer zijn? Ik kom op allerlei woorden waarin het woord grens wordt gebruikt: grensovergang, leeftijdsgrens, grensgeval, spel zonder grenzen, etc. Ik kan geen krant openslaan of tv-programma bekijken  zonder het woord “grens”voorbij te zien komen Zelfs mijn dochters wijzen me er regelmatig fijntjes op dat ik toch vaker mijn grenzen moet verleggen daar waar zij tegen de grenzen van het ouderlijk gezag aanlopen.

Mijn man maakt zich zorgen over zijn haargrens. Ik heb weer een bekeuring ontvangen voor het overschrijden van de snelheidsgrens, en ga zo maar door. GEK word ik van al die grenzen.

Gelukkig heb ik  een paar goede vrienden en vriendinnen, waarvan ik me nu realiseer dat onze vriendschap vooral ook gebaseerd is op het ontbreken van grenzen. We kunnen grenzeloos koffiedrinken, praten, lachen, winkelen, eten, etc. We laten ons door niets of niemand begrenzen. Heerlijk! Maar na het genot van het grenzeloos bezig zijn ontstaat toch weer de behoefte aan, jawel … grenzen!  Kortom ik heb ze nodig! Mijn vrienden. Maar zeker ook de grenzen!

Copyright Lizziebizzies, 2010