Pakketpost

Bij thuiskomst vind ik een kaartje met oranje en blauwe letters op de deurmat; we hebben u gemist. Uw pakket is bezorgd bij de buren op nummer 44.
Als ik aanbel, verschijnt de buurvrouw in de deur van de berging die aan haar huis grenst. De voordeur is van binnenuit gebarricadeerd met dozen. Verhuisdozen. De buren hebben hun huis verkocht en vertrekken aan het einde van deze week.  Ineens realiseer ik me dat het nu wel erg dichtbij komt dat ze definitief vertrekken. Eigenlijk moet ik het altijd eerst zien voordat ik het geloof.

Ik steek mijn pakket-post-kaartje omhoog met een verontschuldigende blik. “Kom binnen, krijg je koffie!” De buurvrouw maakt met haar hand een ‘kom gauw naar binnen’ beweging. “Nou vooruit, heel even dan…” Ik hoef hier niet lang over na te denken.  We drinken nooit samen koffie als een bezorgd pakketje wordt opgehaald. Maar vandaag is het anders. Het afscheid nadert.
De buurman is ook thuis en komt er gezellig bij zitten. We praten over de aanstaande verhuizing en  bekijken foto’s van het nieuwe huis. We blikken terug op onze jaren samen. De koffie is al lang op als de buren besluiten er een wijntje op te nemen. Ik doe gezellig mee. Er zijn ook nog wat olijven en oude kaas in de koelkast…
Twee uur later neem  ik het pakketje, waarvoor ik aanbelde, in ontvangst en omhelzen en kussen we elkaar. Wat hadden we het altijd fijn samen. En wat gaan we deze “beter-een-goede-buur-dan-een-verre-vriend-momentjes” missen.

Nog drie nachten, dan gaan ze echt, dacht ik vandaag op mijn fiets op weg naar huis en voelde een glimlach opkomen toen ik terugdacht aan gistermiddag.
Toch bijzonder dat mijn bestelling van een zonnebrandcrème op internet én mijn afwezigheid op moment van bezorging,  dit spontane afscheid tot een waardevol  en dierbaar moment hebben gemaakt.
Ik ga ze missen, mijn oude buren.
Thuis zet ik mijn fiets op de daarvoor bestemde plaats, open de voordeur en duw de post met de deur mee naar binnen. Bovenop de stapel ligt een kaartje met oranje en blauwe letters: We hebben u gemist. Uw pakket is bezorgd bij de buren op nummer 44…

©Lizziebizzies, maart 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *