Bewegen

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_4011-1024x768.jpg

Eenieder die mij wat beter kent weet dat ik niet van sporten houd. Zelfs het kijken naar sport kan mij niet boeien. Begrijp me goed, ik vind het wel ontzettend goed hoor al die mensen die zich in het zweet werken en daar ook  nog een kick van krijgen. De tijd dat ik wilde bewijzen dat ik ook best sportief ben heb ik reeds lange tijd achter me gelaten. Het is gewoon niet “mijn ding”.
Bewegen doe ik regelmatig. Ik laat graag de hond uit. Een eigenwijze ruwharige teckel die, net als ik, alleen van wandelen houdt als het droog is en de temperatuur niet onder nul zakt.  Als het regent of koud is, loopt hij snel door, doet wat hij moet doen, draait om en loopt weer richting huis. Ik wil dan wel verder (!), maar de hond krijg ik niet meer mee. Ik hou van deze hond!
Verder doe ik de boodschappen, ik kook, strijk, stofzuig, rijd van de ene sportclub naar de andere en haal en breng kinderen van en naar het station. Mijn huishouden is een en al beweging. Ook mijn puberdochters zijn een en al beweging. Tegenbeweging kan ik beter zeggen. Ruim je rommel op! Hoezo? Welke rommel? Niet meer in bad na 24.00 uur. Waarom niet? Wat een onzin! Op tijd thuis. Waarom niet wat later? Ik moet toch bij de groep blijven en zij mogen allemaal veel later! Daar is nou je zakgeld voor. Het is al lang op. Iedereen krijgt veel meer! De discussies en het gekissebis aan tafel gaan vooral over dit soort bewegingen. Mijn man en ik worden naarmate de borden leger worden steeds zwijgzamer. Er rest ons nog een kleine beweging, die van onze ogen. We kijken elkaar aan en weten van elkaar wat wij denken. De tegenbeweging is de beweging naar het volwassen worden en het loslaten. Een hele gezonde beweging en minstens zo vermoeiend als topsport. Zowel voor de sporters als de coaches.
Op de vraag wie aan de beurt is om de tafel af te ruimen, de vaatwasser in te ruimen en de hond uit te laten vliegen de argumenten om het niet te hoeven doen weer volop over tafel.

Uiteindelijk beslissen wij er even tussenuit te gaan met de hond. Onder het mom van even lekker bewegen, zoeken wij de rust op. De hond houdt ook van ons!

© Lizziebizzies, september 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *